jueves, 9 de febrero de 2012

els tractaments frigorifics


La cadena de fred és el conjunt d'instal·lacions, mitjans de transport, béns d'equipament, etc., que asseguren el manteniment a baixa temperatura d'un producte des del seu origen fins al moment del consum final. Es fa servir per assegurar la vida de productes frescos o congelats, films fotogràfics i farmacèutics.


la propietat organolèptica és el conjunt de trets sensorials de color,forma,aroma,gust i textura que fan mes o menys atractiu l'aliment.


La refrigeració consisteix a rebaixar la temperatura de l'aliment fins a valors entre 0 Cº i els 8 ºC.



la congelacio rebaixa la temperatura del producte per sota del seu punt de congelacio, fins a valor- 18 ºC 22 ºC.



La deshidratació es una tecnica que elimina el contingut d'aigua d'un preducte, i redueix la capacitat microbiana d'atacar-lo.




La congelacio és un proces delicat que s'ha de fer de manera rapida i nomes una vegada eque taln la vida de l'aliment, per evitar alterar-ne greument les caracteristiques nutritives i organoleptiques.n


la liofilitzacio es una tecnica de deshidratacio per fred que consisteix a congelar el producte i, posteriorment, afoverir la sumblimacio, es a dir, el pas a vapor de l'aigua que conte l'aliment


No hay comentarios:

Publicar un comentario