jueves, 2 de febrero de 2012

els tractaments de conservacio

Els microorganismes patógens necessiten la presència de nutrients i unes condicions adequades de temperatura, acidesa, humitat, oxigen i temps per desenvolupar-se i alterar el aliment.
Hi ha dos tipus basics de tractaments de conservacio: els fisics i els quimics.
Els tracataments termics sotmeten els aliments a temperatures altes que fan desapareixer les cdaracterisques de l’aliment fres.

-l’escaldat  es a  una operacio previa en fruites i hortalises que consisteixa sotmetre el producte a temperatures elevades durant un periode curt de temps.


-l’esterilatzacio aconsegueix la destruccio de tots els tipus de microorganismes presents en aliments.

-pasteurizacio: destrueix els germens patogens sense afectar gaire les caracteristiques del producte.       

                 







-UHT: s'aplica a productes liquids en els cuals l'escalfor es difon molt rapidament 














cocció:es un tractament que elimina les caracteristiques del producte fres i, en segon lloc destrueix la carrega microbina.






                                                                                        

No hay comentarios:

Publicar un comentario